Groepscursus Valpreventie bij Paramedisch centrum De Kleine Dommel

Geplaatst door Claudia Scheepers op 22-07-2013

Begin mei is er bij Paramedisch centrum De Kleine Dommel een cursus Valpreventie van start gegaan

Vallen heeft vaak grote gevolgen: Ouderen die al vaker zijn gevallen worden bang en onzeker. Dat gevoel werkt door op de gehele gezondheidsbeleving. Alleen al de angst om te vallen geeft een sterke vermindering op de mobiliteit en ook dat leidt tot afname van de lichamelijke fitheid.

In de cursus die Fysiotherapie De Kleine Dommel aanbiedt krijgt u informatie over factoren die de kans op vallen beïnvloeden en gaat u onder leiding van fysiotherapeute Claudia Scheepers praktisch aan de slag met oefeningen om de balans te verbeteren, uw spierkracht te versterken en uw conditie op peil te brengen en te houden. Ook wordt er gedurende een bijeenkomst door ergotherapeuten Rosalie Schaap en Ellen van Boxtel uitleg gegeven over mogelijke aanpassingen/hulpmiddelen in uw eigen woonomgeving. De ergotherapeut kan tevens aan huis komen voor persoonlijk advies.

Het programma bestaat uit 10 bijeenkomsten van een uur. In een groepje van 4 tot 6 personen worden diverse situaties uit het dagelijks leven nagebootst, zowel binnenshuis als buitenshuis. De resultaten die u met de training bereikt zullen u in staat stellen zich weer vrijer te bewegen en geven u meer vaardigheid en zelfvertrouwen. Bovendien zal het risico op vallen duidelijk afnemen.

De cursus is niet alleen bedoeld voor mensen die problemen met het evenwicht hebben. Juist omdat een goede balans positief doorwerkt op het welzijn en de gezondheid en vallen voorkomt, hebben alle ouderen, ook die goed ter been zijn, baat bij deze cursus. De reacties van de deelnemers zijn erg positief en naar verwachting zal er in het najaar een nieuwe cursus starten.

Meer informatie kunt u krijgen in Paramedisch centrum De Kleine Dommel aan de Dommeldalseweg 1 te Geldrop, telefoon: 040-2863019 of onze website: www.dekleinedommel.nl

Terug naar het nieuws overzicht

ValNet maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.