ValNet aanwezig op seniorenmarkt in Geldrop

Geplaatst door Rosalie Schaap op 13-12-2012

Op initiatief van de gemeente Geldrop-Mierlo, Ananz en ZuidZorg heeft er 22 november jl. een seniorenmarkt plaatsgevonden in SCC Hofdael, te Geldrop.
Op deze markt presenteerden diverse organisaties en bedrijven hun producten en diensten voor senioren. Fysiotherapeut Claudia Scheepers en ergotherapeut Rosalie Schaap van paramedisch centrum De Kleine Dommel, waren namens ValNet aanwezig. De aanwezigheid van ValNet zorgde voor veel belangstelling. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik niet val? Ik ben gevallen, maar ik weet niet waarom ik gevallen ben? Dit zijn voorbeeldvragen die veelvuldig gesteld werden aan de ValNet therapeuten. Mensen werden geïnformeerd over het doel en de mogelijkheden van ValNet. Er was de mogelijkheid om een aantal testen te doen onder begeleiding van de ValNet therapeuten, zo konden mensen ervaren op welke manier het valrisico in kaart gebracht kan worden. Tevens konden geïnteresseerden zich inschrijven voor een vrijblijvende valrisco-screening. Op 4 december hebben deze valrisico-screeningen plaatsgevonden in paramedisch centrum De Kleine Dommel. De uitslag van de screening werd direct mee naar huis gegeven en op verzoek naar de huisarts gestuurd. Tevens zijn er naar aanleiding van de screening adviezen meegegeven. Mensen worden na 3 maanden gebeld om te vragen of het gelukt is de gegeven adviezen toe te passen in het dagelijkse leven.

Wilt u ook weten of u een verhoogd risico heeft om te vallen? Neem dan vrijblijvend contact op met een therapeut van ValNet bij u in de buurt voor meer informatie over de valscreening.

Terug naar het nieuws overzicht

ValNet maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring.